İlk doğum günü pastasını 110 yaşında kesti

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yaşayan 110 yaşındaki Ayşe Karabüber, ilk doğum gününü kendisi için hazırlatılan pastayı keserek kutladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2013 13:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
İlk doğum günü pastasını 110 yaşında kesti

Albayrak Mahallesi'nde oğlu Nurullah ile yaşayan 2 çocuk, 7 torun sahibi Karabüber'in 110 yaşına gireceğini öğrenen Kaymakam Nazmi Günlü, aile fertleriyle irtibata geçerek doğum günü kutlaması yapılmasını kararlaştırdı. Ayşe Nine'yi evinde ziyaret ederek bir süre görüşen Günlü, üzerinde "Uzun ömürler Ayşe Nine" yazılı doğum günü pastasını birlikte kesti. Kendisi için yapılan hazırlıktan etkilendiği görülen Ayşe Karabüber, Kaymakam Günlü'ye teşekkür etti.

Karabüber, uzun yaşamasını doğal ürünlerle beslenmeye borçlu olduğunu söyledi.

Genellikle süt, yumurta, tarhana ve bulgur gibi ürünleri tükettiğini ve ciddi sağlık sorunu bulunmadığını ifade eden Karabüber, işlerini genelde yardım almadan yapmaya çalıştığını belirtti. Hayatı boyunca birkaç kez doktora gittiğini anlatan Karabüber, "İlk defa doğum günü kutladım. Herkese teşekkür ederim" dedi.

Kaymakam Nazmi Günlü de Ayşe Nine'nin ilçenin en yaşlısı olduğunu ifade etti.

110 yaşında olmasına karşın ciddi bir sağlık sorunu bulunmayan Ayşe Karabüber'e sürpriz yapmak istediklerini dile getiren Günlü, "Kendisi için bugüne kadar doğum günü kutlaması yapılmadığını öğrendim. İlçenin bilinen en yaşlı kişisinin ilk doğum gününde yanında olmak istedim. Kendisine sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber